НОВИНИ

Реформація: людина, церква, суспільство

Дата: 20-21 квітня 2017р.
Місце: Санкт-Петербурзький християнський університет (Нарвський пр-т 13Б, Санкт-Петербург, Російська Федерація).
Делайн подачі заявок: 20 лютого 2017 р.
Робочі мови конференції: російська, англійська.

Шановні колеги, запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції циклу «Реформація 500», що проводиться за підтримки провідних наукових організацій: Ресурсно-дослідний центр Євро-Азіатської акредитаційної асоціації, Санкт-Петербурзький християнський університет, Санкт-Петербурзьке товариство Мартіна Лютера, Теологічна семінарія Євангелічно-Лютеранської Церкви, Московська богословська семінарія ЄХБ, Євразійська богословська семінарія, Центр дослідження релігії Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Інститут вивчення лідерства (Hodos Institute), Міжнародний університет LCC.

У жовтні 2017 р. християнський світ відзначатиме п'ятсотліття початку руху Реформації, що призвела до глибоких змін всього християнства. Реформація і породила протестантизм мали істотний вплив на всі аспекти цивілізації - форми приватного і громадського життя, соціально-економічні структури, політичні інститути, культурні моделі, освітні парадигми, наукові ідеї і художні форми вираження. Будучи подією всеосяжного історичного значення, Реформація проте в своїй основі мала релігійний характер, в центрі її пошуків були взаємозв'язок людини з Богом, його ставлення до себе, до своїх побратимів і до світу. Таким чином, святкування ювілею Реформації надає можливість заново проаналізувати історичний шлях протестантизму, осмислити його вплив на розвиток саморозуміння сучасної людини, діалектики його взаємин із суспільством і світом.

Основні напрямки роботи конференції

  • Різноманітність інтелектуальних витоків Реформації і реформаційних традицій;
  • Секулярний вимір Реформації і його наслідки для розвитку західної цивілізації;
  • Реформація і антропологічний поворот у європейській свідомості Нового часу;
  • Релігійний плюралізм Реформації, його роль у формуванні культури співіснування і свободи віросповідання;
  • Богословські парадигми Реформації і еклесіологічна варіативність: взаємовплив та розвиток;
  • Виправдання і справедливість: вплив Реформації на соціально-політичні та економічні процеси;
  • Культурні імпульси Реформації і їх реалізація в різних європейських контекстах;
  • Реформація і сучасні типи релігійності;
  • Особливості реформаційних процесів в східноєвропейському цивілізаційному просторі;
  • Реформація і цінності повсякденному житті.

Доповіді та публікація

Учасникам конференції надається можливість виступити з доповіддю. Бажаючі зробити доповідь повинні до 20 лютого 2017 р. надіслати вченому секретарю конференції змістовні тези (об'ємом не більше 500 слів) в електронному вигляді. Оргкомітет конференції проводить розгляд та відбір тез і розсилає запрошення передбачуваним доповідачам. Повні тексти відібраних доповідей повинні бути представлені до 1 квітня 2017 р. Крім доповідачів, передбачено участь слухачів. Доповіді розраховані на 20 хвилин. За матеріалами конференції буде підготовлений тематичний випуск Євро-Азіатського журналу богослов'я «Богословські роздуми».

Вимоги до доповідей

Доповідь повинна відповідати тематиці конференції, принципам оригінальності, актуальності, наукової новизни і обґрунтованості припущень.
Текст доповіді (до 12 с.) подається в текстовому редакторі MS Word, А4, шрифт Times New Roman, 12 кегль (виноски - 10 кегль), вирівнювання тексту по лівому краю, поля - вгорі і внизу по 2 см, зліва 2,5 см, праворуч 1,5 см, нумерація сторінок внизу праворуч. Виноски оформляються через меню: вставка / виноска / звичайна і автоматична. На першій сторінці посередині рядка - назва доповіді; вище справа - прізвище та ініціали автора, науковий ступінь (без скорочень), вчене звання, посада, місце роботи (або навчання), місто і країна проживання, далі через 1 інтервал - текст. Після назви статті друкується анотація (14 кегль, курсив) російською та англійською мовами (500 знаків), а також ключові слова (російською та англійською мовами).
Цитати і посилання оформляються відповідно до стилю Notes and Bibliography of Chicago Manual of Style 16th ed. Транслітерація кириличних джерел оформлюється відповідно до системою романізації кириличних алфавітів Бібліотеки конгресу США. Автори надають коротку інформацію про себе мовою доповіді, а також англійською мовою. Оргкомітет залишає за собою право відхиляти доповіді, які не відповідають заявленій тематиці, критеріям науковості або вимогам до оформлення.
Тези та повні тексти доповідей слід направляти вченому секретарю конференції Роману Соловію (E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Умови участі в конференції

Для реєстрації в якості учасника конференції необхідно до 20 лютого 2017 р. заповнити форму учасника конференції. Учасники конференції, за винятком доповідачів, сплачують реєстраційний внесок в сумі 500 руб. Внесок включає в себе вартість реєстраційного пакета, харчування та кава-брейки. Витрати на проїзд оплачуються учасниками конференції самостійно. Учасники, які не платять реєстраційного внеску, можуть зареєструватися і взяти участь в конференції в статусі гостей (без забезпечення умов учасників конференції). Оплата реєстраційного внеску здійснюється при реєстрації в перший день роботи конференції.
Організаційний внесок не передбачає оплати за проживання, але організаційний комітет може надати допомогу в бронюванні місць в довколишніх готелях, якщо в реєстраційній формі буде зроблена заявка. Іногороднім доповідачам конференції буде надано місце в готелі СПбХУ.

Оргкомітет конференції

С. В. Санніков, доктор богослов'я, президент ЄААА, голова Оргкомітету.
Г. П. Соловій, кандидат історичних наук, керівник Ресурсно-дослідного центру ЄААА, вчений секретар конференції.
І. Л. Фокін, доктор філософських наук, голова Санкт-Петербурзького товариства Мартіна Лютера.
А. В. Тихомиров, доктор теології, ректор Релігійної духовної освітньої організації вищої освіти "Теологічна Семінарія Євангелічно-Лютеранської Церкви».
Г. А. Сергієнко, доктор теології, проректор Московської богословської семінарії ЄХБ.
Е. А. Степанова, доктор філософських наук, головний науковий співробітник Інституту філософії та права Уральського відділення РАН.
І. І. Макаренко, кандидат філософських наук, проректор Санкт-Петербурзького християнського університету.
А. І. Негров - доктор філософії (Ph.D.), засновник і президент Інституту вивчення лідерства (Hodos Institute).
М. М. Мокієнко, кандидат історичних наук, науковий співробітник Ресурсно-дослідного центру ЄААА.
Т. К. Нікольська, кандидат історичних наук, викладач Санкт-Петербурзького християнського університету.
В. Л. Хромець, кандидат філософських наук, заст. директора Центру дослідження релігії Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.
А. В. Маркевич, заступник декана Московської богословської семінарії ЄХБ.
І. Скоробогатова, кандидат філософських наук, керівник регіональних програм Євроазіатської богословської семінарії.