НОВИНИ

Біблійні принципи організації суспільства: сучасний досвід і перспективи (США, Європа, Україна)​

14939429 871770026292872 3447214693141182176 o

Учасники дискусії (з ліва на право): Брюс Андерсон, Джим А. Девідс, о. Андрій Дудченко, Віталій Хромець.

Дата: 11 листопада 2016 р.
Час: 17:00 год.
Місце: Київ, вул. Володимирська, 24 (Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості).
Реєстрація на захід: https://goo.gl/OjbqXQ

Центр дослідження релігії НПУ імені М. П. Драгоманова разом з Відкритим Православним Університетом Святої Софії-Премудрості організовує спільний проект в рамках якого відбудеться публічна дискусія, що стосуватиметься широкого кола актуальних питань об'єднаних темою «Біблійні принципи організації суспільства: сучасний досвід і перспективи (США, Європа, Україна)». 

Учасники дискусії: Джим А. Девідс, Брюс Андерсон, о. Андрій Дудченко, Віталій Хромець.

 

13240151 778292162307326 463478659785209587 n

tserkva

 

 

 

 

 

 

 

 

Джим А. Девідс – американський юрист, доктор юридичних наук, доктор філософії в галузі управління вищої освіти, доцент юридичного коледжу Університету Ріджент. Джим А. Девідс є автором і викладачем курсів у галузі юриспруденції, а саме: «конституційний закон», «закон про вибори», «конфесійна та громадська ініціатива», «апеляційна адвокатура», «практика судового слідства», а також «християнські основи управління», останній з яких є наріжним курсом «світогляду» в Школі державного управління при Університеті Ріджент, і представляє основні принципи християнської релігії та методи їхнього застосування в соціології, історії, економіці, праві й управлінні.

До 2003 року займав посаду заступника директора і посаду радника цільової групи за програмою «Конфесійна та громадська ініціатива» при Міністерстві юстиції США.
Джим А. Девідс має ліцензію на юридичну практику в штаті Іллінойс, Флорида і Вірджинія, а також є членом федерального колегіального суду в окружному суді США Північного округу штату Іллінойс. Крім того, був допущений до судової колегії Верховного суду США і Апеляційного суду США по Сьомому округу. Протягом 40 років він є членом Християнського правового суспільства (Christian Legal Society) – найстарішої і найбільшої професійної організації християнських адвокатів в США. Впродовж 11 років був у складі Ради директорів CLS, зокрема два роки на посаді президента CLS. У Вашингтоні, після залишення служби в Міністерстві юстиції, виконував функції радника CLS з питань законодавства і відстоював, на Капітолійському пагорбі, релігійну свободу і законодавство на захист життя.
Джим А. Девідс є випускником Коледжу Кальвіна і юридичного факультету Університету Дьюка, де перебував на службі у видавництві Duke’s Law Journal.
У 2012 році Міністерство вищої освіти присудило Джиму А. Девідсу ступінь доктора філософії.

Брюс Андерсон – керівник Міжнародного Богословського Учбового Центру Євангелічної Пресвітеріанської Церкви, засновник і президент Інституту Реформації. Освіту отримав в Університеті штату Айова (бакалавр історії), а також в Університеті Ріджент (магістр практичного богослов'я й магістр державної політики). Здобув науковий ступінь (Ph.D.), захистивши дисертацію за напрямом «історичне богослов'я» в Оксфордському Університеті. З 1990 року подорожує і навчається в країнах Європи, Азії, Африки та Південної Америки.

Протоієрей Андрій Дудченко – православний священик, член наукової ради Відкритого Православного Університету, богослов, публіцист. Працював головним редактором інформаційного порталу Української Православної Церкви Православіє в Україні, а також працював шеф-редактором телепередачі «Літопис. Відлуння епох» на телеканалі «Глас». З 1999 року по теперішній час є постійним автором та редактором інтернет-журналу «Київська Русь». Автор декількох книг про православне богослужіння та багатьох статей на літургійні і пастирські теми. Досліджує теологію протопресвітера Олександра Шмемана. Слухач магістерської програми «Соціально-політична ети

Віталій Хромець – кандидат філософських наук, релігієзнавець, доцент кафедри культурології НПУ ім. М. П. Драгоманова, голова дослідницької групи з релігійної освіти Центру дослідження релігії НПУ ім. М. П. Драгоманова. З 2014 року є членом робочої групи Міністерства освіти і науки України по розробці підзаконних актів з процедури державного визнання документів про вищу освіту, наукові ступені та вчені звання видані вищими духовними навчальними закладами. З 2016 року – Голова підкомісії з богослов'я науково-методичних комісій вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України. Сфера наукових інтересів: релігійна освіта, теологічна освіта, соціологія релігії, феноменологія релігії, теорія та методологія релігієзнавства.ка та теологія» у Центрі дослідження релігії НПУ ім. М.П. Драгоманова. В. Хромець є автором більше 40 наукових і навчально-методичних праць.