НОВИНИ

Це стало можливим після прийняття Постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 року № 652 «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» (див. п.4).

Як ми це робимо в НПУ ім. М.П. Драгоманова:

1. В приймальній комісії (вул.. Пирогова, 9, кім. 133) було призначено особу (Кирпиченко Тетяна Андріївна), яка відповідає за прийом документів абітурієнтів, які планують вступати на підставі дипломів духовних вишів.

2. Під час подачі документів абітурієнт подає заяву на визнання диплому Вченою радою Університету.

3. Одразу після подачі документів проводиться попередня експертиза за результатами якої абітурієнта або допускають, або не допускають до складання вступних випробувань.

4. Наприкінці серпня – початку вересня спеціальна експертна комісія виносить остаточний висновок щодо визнання диплому. Цей висновок виноситься на затвердження Вченою радою, після чого стає можливим навчання в НПУ.

Примітка. Часто запитують: чому не можна провести процедуру визнання вже влітку? По-перше, особи які входять до складу експертної комісії у цей час перебувають у відпустках. По-друге, Вчена рада Університету не збирається влітку.