НОВИНИ

reforma

28-29 вересня 2017 року на базі філософського факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова відбудеться міжнародна наукова конференція «Реформація і сучасний світ (Філософія. Богослов'я. Наука)», присвяченої 500 - річчю Реформації.

   Передбачається розглянути і обговорити основні проблеми сучасного християнства, в тому числі міжконфесійні стосунки та взаємодії з суспільством. До участі у конференції запрошуються представники науки, державних, релігійних і суспільних організацій, викладачі. Подача матеріалів – до 1 липня 2017 р.

Основні напрями роботи конференції:
• Проблеми філософії, богослов'я і наукового пізнання в контексті реформаційних рухів: загальне й особливе.
• Історико-культурологічний контекст Реформації.
• Реформація і сучасні проблеми герменевтики.
• Міжкультурна комунікація і проблеми міжконфесійного діалогу.
• Вплив філософських і богословських ідей Реформації на економічні і політичні процеси сучасного суспільства.
• Особливості реформаційних процесів в історії українського суспільства.
• Роль і місце протестантизму в релігійному житті України.
• Особистості Реформації: життя і труди видатних діячів протестантизму та їх вплив на сучасність.
• Екуменізм і екуменічний рух: підсумки та перспективи.
• Протестантизм: індивідуалізм і суспільство.
• Ціннісно-смислові пріоритети та етичне вчення Реформації в контексті формування новітньої української державотворчої і правової свідомості.

   Передбачається проведення круглого столу «Реформація і міжрелігійний діалог».

   Запланована презентація перекладу російською мовою книги Пауля Тілліха «Історія християнської думки», який був здійснений у 1970-ті роки в Одесі видатним церковним діячем, секретарем бердяївської Релігійно-філософської академії в Парижі, викладачем Одеської духовної семінарії Н.Н. Полторацьким та його дружиною, перекладачем Н.Ф.Полторацькою. Готується видання з науковим коментарем.

  До початку конференції будуть надруковані тези (безкоштовно), а також планується друкування доповідей у фаховому журналі. Оргкомітет залишає за собою право відхилити матеріали, які не відповідають тематиці конференції.

   Заявки і тези надсилаються в електронному форматі за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. у вигляді файлів у форматі Документа Word однією в 3-х мов: українською, англійською, російською.


ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЇ:
   Оргкомітет круглого столу приймає наукові доповіді обсягом до 4-х сторінок тексту формату А4, поля 2 см, шрифт Times New Roman № 14, міжрядковий інтервал - 1,5. Назва доповіді – прописними літерами посередині рядка; нижче через 1 інтервал праворуч – прізвище, ім'я та по батькові, науковий ступінь, вчене звання, посада, місце роботи та контактна інформація (телефон, електронна пошта), прізвище, ініціали, місце навчання та дані наукового керівника; далі через 1 інтервал – текст. Список використаних джерел (без повторів) оформляється у кінці тексту під назвою «Література». У тексті посилання вказується у квадратних дужках із порядковим номером джерела за списком, через кому – номер сторінки.
   Усі цитати автор зобов'язаний звірити з першоджерелами, редакційна колегія не перевіряє фактичний матеріал, редагуються лише граматичні, пунктуаційні та мовні помилки. Список літератури подається в порядку згадування в роботі.

  • Проживання та харчування - за рахунок учасників конференції.
  • Оргкомітет допомагає у розташуванні.
  • Реєстраційного внеску немає.
  • Плануються екскурсії та культурна програма для учасників конференції.

З питань участі в конференції звертатися до членів оргкомітету:
Голубович Інна Володимирівна, д.ф.н, професор кафедри філософії та основ загально гуманітарних знань Одеського національного університету імені І.І. Мечнікова, 097 44 76 746
Надибська Оксана Ярославівна, д.ф.н., професор, завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Одеського державного університету внутрішніх справ, 093 91 44 048

Бевзюк Наталія Петрівна, кандидат історични наук, доцент кафедри філософії та основ загально гуманітарних знань Одеського національного університету імені І.І. Мечнікова,
097 57 39 237

Організатори заходу: Одеський національний университет імені І.І. Мечникова, Філософський факультет: науково-освітній центр імені Г.В.Флоровського, Науково-дослідницький центр компаративістських досліджень релігій, Одеська обласна державна адміністрація, Українська асоціація релігієзнавців, Одеський державний університет внутрішніх справ, Одеська богословська семінарія, Ресурсно-дослідницький центр євро-азійської акредитаційної асоціації, Центр дослідження релігії кафедри культурології факультету філософської освіти і науки Київського національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. 

Online-реєстрація: https://goo.gl/forms/n6W8AqWEHcsMM11a2

 

 

Зразок заявки
на участь у роботі конференції
«Реформація і сучасний світ (Філософія. Богослов'я. Наука)»

   
Прізвище, ім'я, по батькові    
Науковий ступінь, вчене звання  
Місце роботи, посада  
Тема доповіді                                        

Необхідність використання мультимедійної техніки

 
Я планую:  
- приїзд і особисту участь
у роботі круглого столу
 
- тільки надання тез доповіді  
Контактний телефон  
E-mail  
Адреса